ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Теодосий Спасов с майсторски клас в Пловдив

Подкаст епизод ще разкрие още от вълнуващия поглед на музиканта към изкуството и живота

В края на април предстои второто издание на мащабния образователен проект на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив „Проекции на диалога“. Виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов ще бъде неговият звезден гост.

Теодосий Спасов ще изнесе публична лекция на тема „Изпълнителското изкуство по пътя на музикалното разнообразие“, ще участва в майсторски клас и подкаст.

Лекцията на Теодосий Спасов е публична, с вход свободен и ще се проведе на сцената на Концертна зала АМТИИ, ул. „Тодор Самодумов“ №2, на 𝟐𝟖.𝟎𝟒.𝟐𝟎𝟐𝟑 г. (петък) от 𝟏𝟏:𝟎𝟎 часа.

От 𝟏𝟑:𝟎𝟎 часа е началото на уъркшопа, в който Теодосий Спасов ще сподели богатия си професионален опит със студентите на Академията в активен обмен на идеи, знания и добри практики.

Подкаст епизодът ще разкрие още от вълнуващия поглед на музиканта към изкуството и живота и скоро ще бъде достъпен във всички популярни платформи за слушане.

Tеодосий Спасов, който списание „Нюзуик“ нарежда между най-талантливите музиканти от Източна Европа, е възпитаник на Академия за музикално и танцово изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Познаваме го като виртуозен изпълнител на кавал с оригинални идеи и уникален стил на музициране.

Неговите изпълнения са необикновен синтез между традиционен фолклор, джаз, класическа музика, а смесването на народна музика с елементи от джаз и класика са в основата на почти всички авторски пиеси.

През 2014 г. Теодосий Спасов е удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина